vineri, 14 aprilie 2017

Iisus Din Nazaret Jesus of Nazareth1977. Tot Filmul subtitrat in limba Romana

Cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii este Invierea Domnului – Pastele.Este cel mai luminous Praznic si in mod special toti crestinii trebuie sa se pregateasca atat sufleteste, cat si trupeste pentru a primi vestea Invierii lui Hristos.
Despre Paste s-au scris o multime de lucrari,religioase si laice,s-au facut mai multe filme artistice,dar nimic nu poate descrie in cuvinte si imagini marea taina a Invierii Domnului.
De aceea, in saptamana Patimilor,in care se face o recapitulare a dramei pe care a trait-o Mantuitorul Iisus Hristos pentru salvarea noastra  si impacarea cu Dumnezeu am organizat aceasta activitate “Lumina din lumina”in spiritual sarbatorilor Pascale.
În afară de dimensiunea creştină, sărbătorile Pascale înseamnă pentru români momente petrecute în familie, cu cei dragi, în jurul unei mese îmbeleşugate de unde nu lipsesc ouăle roşii, drobul de miel, cozonacii şi pasca. Sărbătorile de Paşti înseamnă Învierea Domnului, iar pentru credincioşii Lui, iertarea păcatelor după un post îndelungat şi începutul unui nou ciclu al vieţii. Odată cu sufletul primenit prin respectarea Postului Paştelui, oamenii îşi primenesc simbolic şi trupul, îmbrăcând în Duminica Paştelui haine noi, ca să fie sănătoşi tot anul.
Daca in fiecare epoca a vietii sale omul doreste sa se afirme sa intalneasca dragostea, in perioada tineretii o doreste in chip si mai intens.In aceasta dorinta de afirmare,tinerii recurg la persoane cu autoritate, si o fac pentru ca le simt pline de caldura umana si capabile sa-i insoteasca pe drumul ales de ei.Tineretea este timpul personalizarii vietii omenesti,este perioada descoperirii comuniunii.
Avem nevoie de entuziasmul tinerilor.Avem nevoie de bucuria de a trai care-i insufleteste pe tineri.In ea se reflecta ceva din bucuria originara a lui Dumnezeu cand l-a creat pe om.
Tinerii traiesc aceasta bucurie.Bucuria este aceeasi pretutindeni,fiind totusi mereu noua,originala.Tinerii stiu sa si-o exprime in felul lor.
Oare tinerii de azi se indreapta spre Biserica,o cauta?Insasi Biserica nu se poate sa nu-i intalneasca pe tineri.Este nevoie doar ca Biserica sa inteleaga in profunzime ce este tinerete,ce insemnatate are ea pentru fiecare om.Este nevoie si ca tinerii sa cunoasca Biserica,sa-L cunoasca in ea pe Hristos care merge de-a lungul veacurilor cu fiecare generatie.In viata unui tanar importanta este ziua cand se convinge ca Iisus e singurul prieten care nu-l va dezamagi niciodata,pe care se va putea bizui totdeauna.
In fiecare primavara, se reaprinde in sufletul nostru flacara sperantei si increderii in Invierea din veac asa cum natura reinvie an de an,mai gingasa cu fiecare ghiocel,mai calda cu fiecare matisor,mai plina de taine cu fiecare mugur si fiecare frunza…
Sa deschidem deci larg ferestrele sufletelor noastre pentru a lasa sa patrunda in ele lumina lui Hristos.
Cu gandurile cele mai bune,sa aveti parte de sanatate si sa biruiti asupra tuturor relelor asa cum Mantuitorul a biruit moartea!
Pentru ca Pastele inseamna iubire,iertare si milostenie,de Paste lasati-va sufletul calauzit de corzile chitarilor ingerilor si in armonia acestei Sfinte Sarbatori sa spunem cu sufletul curat:
Hristos a inviat!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu